Кількість
|
Вартість
|
||
|
Плівка має відмінні оптичні властивості, прозорість і блиск, і оптимальну розтяжність, володіє виборчої проникністю і антизапітніває властивостями. Дана плівка є самоклеющейся і має «пам'ять», тому при транспортуванні упакованого продукту його зовнішній вигляд залишається незмінним.
«Розтягується» властивості плівки дозволяють використовувати її як пакувальний матеріал, здатного щільно облягати продукт без утворення складок і не залишати вільного простору між продуктом і упаковкою, що надає продукту привабливий вигляд, економить витрату пакувального матеріалу і забезпечує збереження упаковки.
«Самоклеючі» властивості цих плівок полегшують вибір способу упаковки за рахунок можливості фіксації матеріалу без використання спеціальних запаюють пристроїв. Таким чином, процес упаковки можна здійснювати вручну без
Плівка стрейч використовується для упаковки хліба та хлібобулочних виробів, овочів, фруктів, розважних продуктів, в тому числі жирних (м'ясо і м'ясні напівфабрикати, риба і рибні напівфабрикати, птах, масло, сир, піца). Плівка ПВХ дозволяє упаковувати хліб гарячим, зберігаючи хрустку скоринку і продовжуючи термін зберігання до 5 діб. У цій плівці можна розігрівати продукти в СВЧ-печі.
Основними перевагами стрейч плівки ПВХ перед поліетиленовою є:
- підвищена стійкість до жирів, що робить його незамінним для упаковки продуктів з високим вмістом жиру;
- вибірковість до проникності газів, що в разі упаковки продуктів з високим вмістом води, таких як фрукти, овочі, гарячий хліб, перешкоджає утворенню цвілі, або в разі упаковки, наприклад, свіжого м'яса, запобігає скорочення «часу його життя» в упаковці без вакууму за рахунок «задихання» продукту і т.д .;
- стійкість до агресивних середовищ, в тому числі і до навколишнього середовища дозволяє тривалий час зберігати блиск і прозорість матеріалу, що є одним з визначальних чинників упаковки;
- стрейч плівка ПВХ також має достатню твердість, що полегшує процес упаковки за рахунок рівного обрізання плівки незалежно від ефективності обрізного пристрою.
Всі ці властивості роблять плівку ПВХ просто незамінним матеріалом в сучасній харчовій промисловості.